Променят цените в договорите ви за доставка на ток?

elca.bg помага на детски градини да намалят сметките си за ток

elca.bg помага на детски градини и училища в София да намалят разходите си за електроенергия. Проектът е по инициатива на кмета на София Йорданка Фандъкова и със съдействието на Столична агенция за инвестиции, от която компанията получи "Зелена карта" през 2022 г. за полезността и перспективите на иновативния подход към проблемите на потребителите на енергийния пазар. „Част от подкрепата, която оказваме на бизнеса, е точно в това – да го свързваме с потенциални партньори. Още по-важното в случая е, че услугите на „Елка.бг“ могат да помогнат за по-ефективното разходване на обществени средства“ – заяви изпълнителният директор на "Инвест София" д-р Мария Христова.

Началото на проекта бе дадено преди няколко месеца в район „Люлин“ с подкрепата на кмета Милко Младенов. Ръководства на детските градини предоставиха за анализ на екипа на „Елка.бг“ данни за сметките, които плащат за електроенергия. След преглед на параметрите и условията по договорите за доставка на електроенергия екипът на „Елка.бг“ предложи конкурентни варианти, които водят до реално намаление на сметките. На този етап от пилотния проект три детски градини са се възползвали от услугите на стартъпа и са сключили нови, по-изгодни договори за доставка на електроенергия.

Предстои съвместната дейност на Столичната община, "Инвест София" и „Елка.бг“ да продължи сред общинските институции в различни райони на столицата.

Повече информация за представянето на проекта можете да научите ТУК.